Introductie

In september 2017 start EFS, Erasmus University met de dertiende editie van deze Nederlandstalige opleiding. Met de post-master Indirecte Belastingen biedt EFS hoogwaardig postacademisch onderwijs voor professionals aan die zich verder willen verbreden en verdiepen in de werking en toepassing van het internationale en Europese recht in de omzetbelasting. Iedere fiscalist met minimaal twee jaar relevante werkervaring in de belastingadviespraktijk, het bedrijfsleven, de wetenschap, de rechterlijke macht, de ministeries of de Belastingdienst nodigen wij van harte uit om aan de post-master deel te nemen.

De post-master bestaat uit wekelijkse middag- en avondbijeenkomsten (op dinsdagen) in de periode van 5 september 2017 tot en met 28 november 2017. Met een prakijkgerichte benadering worden de meest actuele ontwikkelingen binnen bekende BTW-thema’s behandeld, zoals belastingplicht, plaats van dienst, maatstaf van heffing en aftrek van voorbelasting. Ook wordt ingezoomd op specifieke onderwerpen als holdingproblematiek, misbruik van recht en diverse vrijstellingen, waarbij specifieke aspecten die relevant zijn voor de financiële sector eveneens uigebreid aan bod komen. Daarnaast wordt ingegaan op aanverwante thema’s, zoals het wetgevingsproces, de controle en ondernemingsstrategieën, zodat ook de context van de regelgeving en de BTW-processen beter worden begrepen. Bij alle sessies is er uitgebreid gelegenheid voor discussie en het stellen van vragen.

Om de post-master succesvol af te ronden dienen de cursisten een verhandeling te schrijven en deze te verdedigen voor de examencommissie van EFS. De verhandeling biedt de gelegenheid om u te verdiepen in een door u gekozen btw-onderwerp, met een betrokken en persoonlijke begeleiding van docenten bij het schrijven.

De colleges worden verzorgd door vooraanstaande gastsprekers en gerenommeerde hoogleraren. Ze zijn ervaren docenten en toonaangevend op hun terrein, waardoor een hoog opleidingsniveau gegarandeerd is.


Prof. dr. René van der Paardt
Programma Directeur & Bestuurslid EFS

drs. Ted Braakman
Programma coördinator Post-Master Indirecte Belastingen

 

 

 

SearchLinkedInAlle rechten voorbehouden © 2018 Stichting Europese Fiscale Studies