Introductie

Post-Master Internationaal & Europees Belastingrecht

Data
Module 1 maandag 5 t/m vrijdag 9 maart 2018
Module 2 maandag 11 t/m vrijdag 15 juni 2018

Met de post-master Internationaal en Europees Belastingrecht biedt EFS hoogwaardig postacademisch onderwijs voor professionals aan die zich verder willen verbreden en verdiepen in de werking en toepassing van het internationale en Europese recht in de inkomsten-, dividend- en vennootschapsbelasting. Iedere fiscalist met minimaal drie jaar relevante werkervaring in de belastingadviespraktijk, het bedrijfsleven, de wetenschap, de rechterlijke macht, de ministeries of de Belastingdienst nodigen wij van harte uit om aan de post-master deel te nemen.

De opleiding bestaat uit twee modules van ieder één week. U kunt zelf kiezen of u deelneemt aan één of beide modules. Tijdens de eerste module wordt besproken welke fiscale implicaties ondernemen, beleggen en werken over de grens heeft. De tweede module staat vooral in het teken van base erosion en tax planning door multinationals. Besproken wordt hoe multinationals hun structuur fiscaal optimaal kunnen inrichten met oog op belastingminimalisatie. Bovendien wordt ingegaan op de internationale ontwikkelingen die aan dit gedrag tegenwicht beogen te bieden.

Om de post-master succesvol af te ronden dienen de cursisten een verhandeling te schrijven en deze te verdedigen voor de examencommissie van EFS. Bij deelname aan beide modules dan wel aan een afzonderlijke module ontvangt u, na verdediging van uw verhandeling, een certificaat.

De deelnemers overnachten op de campus, dan wel in de dichte nabijheid van de campus ter bevordering van de onderlinge contacten en de ruimte van zelfstudie. In de collegeweek wordt op maandag t/m donderdag het onderwijs aangeboden van 14:00 tot 21:30 en op vrijdag van 10:00 tot 17:00. Een dag is opgedeeld in vier colleges van ieder anderhalf uur. De ochtenden kunnen worden gebruikt voor de voorbereiding van de colleges. De cursisten kunnen eveneens gebruik maken van de bibliotheken en studieplekken van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

De colleges worden verzorgd door vooraanstaande gastsprekers en gerenommeerde hoogleraren. Ze zijn ervaren docenten en toonaangevend op hun terrein, waardoor een hoog opleidingsniveau gegarandeerd is.

 

 

SearchLinkedInAlle rechten voorbehouden © 2018 Stichting Europese Fiscale Studies